Gondolatok, érzések, mindenfélékről...

Friss topikok

Feliratkozások


Add to Google Reader or Homepage

Ego

2009.09.16. 18:36 Jasmioneee

   "Ha egyszer megértetted, hogy az identitásodat saját magadban, teljes egyedüllétben kell keresned, megszabadulsz a masszától, a tömegtől. Megszületik az egyéniség; individuummá, egyéniséggé válsz. Ne feledd: amikor egyéniségről, individuumról beszélek, akkor ez alatt nem egoizmust értek. Az egoista mindig a tömeg része. Az ego azoknak a véleményeknek az összessége, melyeket másoktól szereztél be. Emiatt az ego nagyon ellentmondásos. Van olyan, amikor azt mondja, hogy ronda vagy; van olyan, amikor azt mondja, nagyon szép, nagyon kedves vagy; van amikor azt mondja, bolond vagy, máskor pedig azt, hogy bölcs - mert oly sokféle szituációban oly sokféle véleményt mondtak rólad, te pedig mindet összegyűjtötted.
   Az ego mindig bajban van. Az ego egy hamis entitás. Úgy tűnik, mintha létezne, pedig valójában nem is létezik.
   Ha individuummá válsz... Ez a szó osztatlan-t jelent. Individuum azt jelenti: az, amit nem lehet felosztani, ami nem szenvedhet törést, ami nem kettő. Ha teljesen egy vagy, ha semmilyen megosztottság sincs benned, akkor individuum vagy. Az ego mindig megosztott. Annyira megosztott, hogy gyakran, amikor megkérdezem a hozzám érkezőket, hogy boldogok-e, akkor csak megvonják a vállukat. És amikor azt kérdem tőlük, hogy boldogtalanok-e, akkor is csak megvonják a vállukat. Fogalmuk sincs róla, hogy milyen állapotban vannak, mert egyszerre sokféle állapot van jelen bennük. Minden kérdésre mindkettővel, egyszerre igennel és nemmel is szeretnének felelni."

/Osho: A keresés - részlet/
 

Szólj hozzá!

Címkék: ego identitás individuum

A bejegyzés trackback címe:

https://jasmioneee.blog.hu/api/trackback/id/tr281386826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása