Hozzávalók:
- Friss, gyalult tök
- Kis fej vöröshagyma
- Friss kapor
- Tejszín
- Kenősajt
- Pannónia vagy Eidami sajt
- Búzacsíra
- Tört lenmag
- szezámmag
- Fűszersó
Teljesen szokványos módon a hagymát apróra vágom és kevés olajon dinsztelem pár percig, majd ráteszem a gyalult tököt és kislángon, takarékon, hogy ha lehet a tápanyagok megmaradjanak benne, lassan párolom, míg össze nem esik. Ekkor teszek rá fűszersót, ha lehet borsosat, ha ilyen nincs, akkor külön teszek bele borsot. (Kotányi fűszerkeverékeket szoktam használni, a zöldség fűszerkeverék de a Steak fűszersó is bevált) Jól összekeverem és hagyom egy percig a fedő alatt. Ezután ráöntök egy kevés tejszínt (Főzőtejszín, de az édesebb habtejszín is megfelel, sőt tejföl is végső soron, de tejszínnel finomabb.) Hozzáadom a krémsajtot, a búzacsírát és a tört lenmagot, szezámmagot, majd visszaküldöm a fedő alá összeérni. Közben letépkedem a leveleket a kaporról és azt is belekeverem. Utolsó simítás a reszelt sajt, mikor mindezt összekeverem, elzárom a gázt, és néhány percig hagyom összeérni és hűlni az egészet. Frissen fogyasztva az igazi, így igyekszem mindig annyit főzni ami el is fogy. Végső soron is, az egész kb. 15 perc alatt összedobható.
Jó étvágyat! :)))