Gondolatok, érzések, mindenfélékről...

Friss topikok

Feliratkozások


Add to Google Reader or Homepage

Hölgyek levendulában

2009.04.12. 01:32 Jasmioneee

Angol filmdráma 2004-ből. (Maggie Smith, Daniel Brühl, Judi Dench)
 

A helyszín Anglia, apró halászfalu. Két idős hölgy akik testvérek, és egy vihar utáni hajótörésből partravetődő fiatal, lengyel fiú, aki született tehetség, hegedűművész.

 

 



 

 

 

 

A film a csodálatos zene mellet, igazi mélységeket mutat meg, az érzelemtengerek mélységeit. Félelmet, féltékenységet, lobbanékonyságot, szeretetet, megbánást, megbocsátást, beletörődést.

 

 

 

 

 

 

Felszínre hozza a tényt, amivel mindenki számol, de kevesen érzik át igazán: az idő előrehaladtával csak testünk öregszik, lelkünk fiatal marad, ugyanúgy érez és szeret tovább. Szenvedünk, és tudjuk: az idő múlik, s kegyetlen. Viszi magával a múló éveket, akárha perceket. Mindannyian tudjuk. Benne van az elválás, az önzés, a fájdalom, de az önzetlenség és önfeláldozás is egyszerre.
Akiket szeretünk előbb utóbb elhagynak bennünket, vagy elmúlnak mellőlünk.

Az élet pedig megy tovább...
 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia halál érzelem fájdalom szerelem félelem féltékenység művész hegedű önzés fiatalság öregség idős

A bejegyzés trackback címe:

https://jasmioneee.blog.hu/api/trackback/id/tr321060342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása