Gondolatok, érzések, mindenfélékről...

Friss topikok

Feliratkozások


Add to Google Reader or Homepage

Isaac Asimov és a robotika 3 törvénye

2009.02.20. 21:45 Jasmioneee

1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.

2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.

3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

Az egyik kedvenc könyvem az Én, a robot. A film sem rossz szerintem, bár lehet, hogy ezért Asimov rajongói megköveznének.
A könyv, rövidebb novellákban taglalja a fejlődést, és nem Terminátor filmekben jósolja a véget. Sokkal sokkal érdekesebb a kimenetel, ahogy az az Alapítvány könyvekben megíródott...

A valóság ennél csúnyább képet fest. Könnyen előfordulhat valami Mátrix vagy Terminátor szerű vég vajon? Esetleg már most is abban élünk?

A kedvenc részem amúgy is az volt, amikor a Tervező elmondta, hogy először tökéletes világot építettek az embereknek, de az nem vált be, hanem mindig összeomlott...

A kezdetek:

http://index.hu/tech/hardver/2009/02/20/ellenunk_fordulhatnak_a_robotok_/

Szólj hozzá!

Címkék: robotika asimov alapítvány isaac

A bejegyzés trackback címe:

https://jasmioneee.blog.hu/api/trackback/id/tr32955632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása