Gondolatok, érzések, mindenfélékről...

Friss topikok

Feliratkozások


Add to Google Reader or Homepage

Az jutott eszembe...

2009.09.25. 23:22 Jasmioneee

... hogy van ez az elég szemét dolog, a hierarchikus rendszerekben többnyire, hogy amikor mondjuk valaki kap a főnökétől a fejére, akkor mindig továbbadja a beosztottjának. Okkal vagy ok nélkül, azaz lehet szándékos és ösztönös is, de szóval kapunk valami szart  és egyszer csak rádöbbenünk, hogy mi is továbbadjuk másoknak!

Egyébként jó esetben a szeretettel és örömmel is így vagyunk, ha mi boldogok vagyunk, akkor másoknak is sokkal könnyebben okozunk örömöt.

De a lényeg, hogy időnként kialakulnak hasonló élethelyzetek és olykor ezek segítenek megérteni másokat. Azaz ha mi magunk is belekerülünk ugyanabba a szituációba, azonban most a másik oldalon, akkor hirtelen rádöbbenünk a másik feltételezett érzelmeire, érzéseire, ami által érthetőbbé és feldolgozhatóbbá válnak helyzetek.

A cselekedet, hogy mindig továbbadjuk a szart, alapvetően nem jó.

A megértés és a feldolgozhatóság azonban hasznos.

Még akkor is, ha fájdalmas.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasmioneee.blog.hu/api/trackback/id/tr201407652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása