Gondolatok, érzések, mindenfélékről...

Friss topikok

Feliratkozások


Add to Google Reader or Homepage

Tanulmány...

2009.03.15. 10:40 Jasmioneee

Egyik ismerősöm megjegyezte, hogy látja, nem szeretem a kisebbséget. Kérdeztem, ugyanmár honnan látja, hiszen életem során mindig voltak olyan ismerőseim (had mondjam úgy barátaim) akik (ezt a kifejezést sem szeretem) "nem magyarok". Mert ez nem igaz, aki magyarországon született, magyar állampolgár, magyarul beszél, az magyar. Ismerős: hát olvastam a blogodban. 

Konzekvencia:

Sokszor olvasunk úgy, hogy nem értjük meg MIT.
A tények puszta leírása, nem feltétlenül egyenlő bármely, főbb nézetirányzathoz való tartozással. (Nah ez egy szép mondat lett.)
Kérek mindenkit, vonatkoztasson el a szereplőktől.
A liberalizmus, a szocializmus, a fasizmus mind mind csak variáció egy próbálkozásra amely a balanszot próbálja megteremteni?

Szeretek a Mátrixból "idézni": (elnézést, nem tudok szöveghű lenni)

"Próbáltunk olyan világot létrehozni az embereknek amiben mindenki boldog és egyenlő. Nem működött."

Ha nincs előtted kihívás, mi visz előbbre?

Szerintem rendnek kell lenni! A rend azt jelenti, hogy a törvények mindenkire egyenlően vonatkoznak. Nemzetiségtől függetlenül. Aki lop, rabol, azt felelősségre kell vonni a tette miatt, bőrszíntől és hovatartozástól függetlenül. Aki pedig vállalja a nehéz körülmények ellenére is a becsületes életmódot, fizeti az adót és bízik abban, hogy azt a köz javára teszi, meg kell becsülni, védeni.

Ez az állam feladata.
 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar jog liberalizmus roma cigány fasizmus törvény állam adó matrix szocializmus nemzetiség

A bejegyzés trackback címe:

https://jasmioneee.blog.hu/api/trackback/id/tr961003071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása